Now I've Seen Everything
Now I've Seen Everything

13 Puzzling Kitchen Items That Were Instantly Identified by a Team of Experts

As unbelievable as it may sound, the kitchen can be a mysterious place. Did you know there’s a special utensil used for eating grapefruit? There are more than 29 different types of spoons, and most of us only use 3 types on a daily basis. Let’s play a game and try to identify the following items without a name that people shared online in the hopes of finally exclaiming, “Solved!”.

Now I’ve Seen Everything prepared a list of unknown items; and finding out what they were made us look at the strange thing in the back of our kitchen drawer with new, more curious eyes.

1. “Open spoon with spikes; trident-like fork; tongs with a chicken foot and a perforated spoon. All antique silver. What are these things?”

Answer: The first one is an olive server, the middle one is a lemon fork. The third one is an ice tong.

2. “What’s this thing?”

Answer: It’s a jar opener. You can remove a jar lid without damaging it and use it again.

3. “It was a gift, but I don’t want to ask what it is.”

Answer: This is a propagation vase.

4. “A kitchen utensil with a wooden handle, attached to a round metal cup with 3 spikes (with holes in them)”

Answer: It’s a tool used to make a Portuguese sweet called fio de ovos aka Portuguese egg threads, made with sugar and egg yolk; here’s a recipe.

5. “This item in our kitchen, we’re not quite sure what it is.”

Answer: It’s a pastry cutter.

6. “What is this tiny saucepan thing my husband inherited? It has a removable thing with holes around the edges.”

Answer: This is a device for cooking eggs. You put water in the bottom and an egg on top. It essentially poaches the egg.

7. “I found these 2 spoons attached to a wooden handle at the thrift store.”

Answer: It’s a musical instrument literally called “spoons.”

8. Stainless steel flatware with slats about the size of a teaspoon. The back says “stainless steel Japan” but no other markings.

Answer: “They’re for buttering corn on the cob. We had them when I was a kid.”

9. “It was titled at auction as ’sewing bag’ but it’s completely padded inside and I have no idea what it’s for.”

Answer: It’s a tea cozy. The generic tea cozy is more hat-shaped than suitcase-shaped.

10. “I found these 2 weird items in my old stuff a few days back.”

Answer: The one on the left is a fork for pickled cucumbers, you can pick up a cucumber in a jar with it, and put it on a plate. The one on the right is a trough for cutting cabbage, meat, or mushrooms.

11. “We found these in our family silver set. It’s a full dining set, but we weren’t sure what these 2 pieces were used for.”

Answer: The first item is a perforated serving spoon for peas. The other one is a stilton scoop.

12. “I found this thing buried in the backyard.”

Answer: “It’s a waffle iron. My grandmother had one identical to this, and she used to make waffles in a pot-bellied stove for my brother and me when we were little kids.”

13. “Heavy, metal, found in a collection of old kitchen things; what could this be?”

Answer: It’s a nutcracker.

Which of these mysteries was way too easy to crack? Have you ever seen an item whose purpose you couldn’t identify? Tell us in the comments below.

Preview photo credit hamster-cow / Reddit
Now I've Seen Everything/Design/13 Puzzling Kitchen Items That Were Instantly Identified by a Team of Experts
Share This Article
You may like these articles