12 Weird Things That Seem to Have Come to Us From Another Planet

Photos
7 months ago

In our everyday life, we sometimes come across strange things that confuse us. These can be unusual tools or gadgets that we don’t understand. Luckily, we have the internet, where there is always someone who has the answer.

1. “Golden coloured opaque glass object about 25cm tall. Weights about 40g. Hollow with no holes.”

Answer: We got one, my wife’s uncle gifted it. Apparently it’s Italian and you have to place it in the center of your home for good luck. We don’t, however, because of what it looks like.

2. “Had this when i was younger, small cylinder tightly wrapped tissue paper all different lengths and color.”

Answer: Paperoni! There was a plastic machine that cut different lengths, and you stick them together to make things.

3. ’’My mom found this in my dad’s drawer. Is it what I am afraid of?’’

Answer: The classic Sunbeam Mixmaster had a juicer attachment, a bowl that attached to the top of the mixer. This is the spout the juice would pour out of. The wire part held a little strainer to filter out pulp.

4. ’’What’s this insanely heavy glass with bubbles inside? The inscription says 1978.’’

Answer: Looks like a paperweight used to keep stacks of papers from blowing off of the desk if there is a breeze. They are mostly used as decorations now.

5. ’’What’s this weird glass ball, suspended by screws, in a metal frame, bronze or gold color in appearance?’’

Answer: It is a Campbell-Stokes sunshine recorder. You place a strip of card into one set of grooves in the piece that curves behind the sphere, point the opposite side of the sphere towards the equator, and the sphere will focus the sunlight to burn a track on the card. The card has hours marked, and more the card is burnt, the brighter the sunlight was.

6. ’’What’s this thick round wooden stick with a cylindrical structure on one end?’’

Answer: Possibly used with a Singing Bell. You rub the stick lightly around the edge and the bell starts vibrating. You might have seen the same effect with glasses.

7. ’’What’s this three-legged stool with a very narrow back, does it serve a specific purpose?’’

Answer: It’s a milking stool, 3-legged birthing style spinning chair. So basically, no special use.

8. ’’I found this at nan’s house, it’s a glass vase with metal grill inside.’’

Answer: It’s for arranging cut flowers (a rose bowl).

9. ’’This thing is made of leather, and about 15″ in length. Any ideas?’’

Answer: It looks like a decorative tassel from a purse.

10. ’’I found this in an old cabinet, made entirely of glass with narrowing holes all the way through.’’

Answer: It’s a flower frog, used to hold a flower arrangement in a vase. Made obsolete by foam and gels.

11. “The drop looking thing is bottom heavy and the wheels turn on the black thing can’t seem to understand what or how.”

Answer: It’s from a product called an “Infinity Hoop”.

  • My wife has one. On Monday there was a weird sound coming from the basement, and I thought maybe the washing machine was broken. But when I went down there she was here with the thing in the post. I could hear it upstairs, and from the other side of the house. © Skinnwork / Reddit

12. “This slide-looking thing on the playground. It’s raised in the middle, and clearly not a slide.”

Answer: From what I understand, newer playgrounds have these things to encourage free play, its not a set thing like a slide or ladder. It’s just a shape that encourages movement and interaction.

If you enjoy exploring the world around you and discovering unfamiliar objects, it can broaden your perspective. Delving into the mysteries of these items can expand your knowledge and wider your intellectual horizons.

Preview photo credit tcjd92 / Reddit

Comments

Get notifications
Lucky you! This thread is empty,
which means you've got dibs on the first comment.
Go for it!

Related Reads