Now I've Seen Everything
Now I've Seen Everything

18 Times Social Media Helped People Find Out What These Utensils Are For

Man is capable of creating great things to help him perform everyday tasks. This includes objects that not many know what they are used for or how. Most of these things are found in the kitchen, a place where every process has a specific utensil. Luckily, getting an answer these days is much easier with the help of the internet.

At Now I’ve Seen Everything we wondered what some objects were for and found an immediate solution to our doubts.

1. “Found this in a kitchen utensil box at a thrift store. Any idea what this oddly beautiful object is for?”

Answer: It’s for grilling on a BBQ or fire. The food goes inside and can then be turned easily by flipping the whole thing over.

2. “Heavy, metal, found in a collection of old kitchen things, HMO on the larger piece”

Answer: Nutcracker. The large piece is used to break the shell and the other pointed pieces are used to remove the nuts.

3. “Found this in the kitchen. They appear to be some kind of hooks, no idea what for though.”

Answer: We have one for our breadmakers. To pull out the handle when its hot.

4. “What is this insert that is the exact size of the bottom of my kitchen sink with a cutout that appears to be for the faucet?”

Answer: It’s probably just the part of the countertop that they cut out when they installed the sink. They probably kept it so that you could take it to the store for color matching if you go to add a backsplash or something.

5. “Wiggly little spoon with a hole in the bottom. I think it’s some sort of kitchen supply, but I have no idea what it is.”

Answer: It is a tool to shape butter curls.

6. “Strange tool found in our airbnb kitchen. Pressing buttons on sides ’opens’ it. What is this used for?”

Answer: It’s a detachable handle for Tefal oven proof range of kitchen pans.

7. “Three sizes of flat metal pieces with punched hooks on one side. Probably stainless steel, text says Pat Pend [patent pending]. Found in a kitchen drawer.”

Answer: They are turkey plates. You stuff your turkey, then put the plate in at the opening. The cutouts are to catch the skin, which holds the plate in place. My mother got a set for her wedding in 1957, and we used them every Thanksgiving.

8. “What is this tool that came in my assorted kitchen bundle?”

Answer: Fish scale remover

9. “Black and red rubber/plastic thing found in my kitchen drawer”

Answer: It’s a water filter filling primer disc. You screw the red part into the filter and stick the black part under the faucet to force water through the filter before you put it into the pitcher for filtering/drinking

10. “This has a wooden handle and metal top with 5 sharp pointy tips and is about 8 1/2 inches long. Was found with a bunch of antique kitchen utensils. What is it?”

Answer: Ice block chopper. Also known as ice pick fork.

11. “Metal object that looks like it could attach to a table to hold things, possibly a purse or an umbrella. Found in a 90-year-old New England relative’s silverware collection. Collection consists of a lot of random things from the early 1900s. There’s no writing or numbers and nothing moves.”

Answer: It hooks onto the edge of a serving bowl and a smaller bowl goes into the top for a dip. Example.

12. “This was found in a kitchen, it has a wooden handle and a heavy metal end with no markings it is about 6” long"

Answer: It is a hammer for capping glass bottles.

13. “Found in my grandmother’s silverware drawer. Any idea what it is?”

Answer: It’s an antique cheese scoop by the looks of it.

14. “Metal bar cage that opens and closes, found in kitchen during Thanksgiving. No idea what it is... Help!”

Answer: It is a stuffing cage.

15. “Found in the kitchen. The two pieces can be separated.”

Answer: Ice crusher

16. “Old metal bar (over 100 years old). This was previously stored in a kitchen drawer (possible hint to purpose).”

Answer: Pestle

17. “Found in grandma’s kitchen. Turquoise part spins and that opens and closes the metal triangles. Some Japanese writing I think in symbol.”

Answer: Direct translation is “Flower type egg cut.”

18. “What is this small (4.5”) solid plastic tool I found in our old family cottage’s kitchen drawer?"

Answer: Pumpkin carving scoop. Corrected scraper/scoop. The indent is for a kids thumb

What culinary or household item did you find in your home and didn’t know what it was for? Were you able to solve the mystery?

Now I've Seen Everything/Science/18 Times Social Media Helped People Find Out What These Utensils Are For
Share This Article